Kontakta oss: info@legalfriend.se
Testamente online på LegalFriend

Testamente

1 295 kr
 • Skräddarsytt testamente
 • Granskat av erfaren jurist
 • Fast pris & nöjdhetsgaranti

1

Svara på några frågor

Skuldebrev, skuldebrev mall

Svara på frågorna i vårt avtalsformulär. Betala tryggt och smidigt med kort.

2

Upprättning och granskning

Ditt avtal upprättas utifrån dina svar i en mall. En erfaren jurist granskar avtalet. Om juristen har fler frågor, blir du kontaktad genom e-post.

3

Ditt avtal levereras

Avtalet skickas till dig bifogat via e-post.

Allt klart!

bodelningsavtal bodelningsavta sambo, bodelningsavtal gift, bodelningsavtal mall

Nu kan du vara säker på att du har ett juridiskt korrekt avtal granskat av en jurist.

testamente, testamente fullmakt, gemensamt testamente, enskilt testamente

Tips till dig som ska skriva testamente

 • Prata med din partner och/eller dina vuxna barn om hur du vill att det ekonomiska ska bli i händelse av dödsfall. Det kan undvika senare frågor och en eventuell tvist.

 • Ta reda på vad ett testamente kan innehålla och vad du kan bestämma genom ett testamante.

 • Lägg testamentet någonstans där det är lätt att hitta, och tala om för dina nära vart det ligger.

 • Låt en erfaren jurist upprätta och granska testamentet. Det går att skriva själv, men det är inte alls säkert att det blir rätt.


Lär dig mer om juridiken kring testamente

Vanliga frågor om testamente

 • Vad krävs för att ett testamente ska vara giltigt?

  Det finns i lagen vissa uppställda krav för att ett testamente ska vara giltigt. Det kallas formkrav. Formkraven för ett testamente är följande:

  • Testamentet måste vara upprättat i skriftlig form
  • Testamentet ska vara undertecknat av den som upprättat testamentet
  • Testamentet ska även vara undertecknat av två vittnen. Vittnena ska ha fyllt minst 15 år och får inte vara släkt med den som upprättar testamentet. Vittnena måste närvara samtidigt när den som upprättar testamentet skriver under det.

  Du kan läsa mer om kraven på testamente här.

 • Går det att testamentera bort allt man äger?

  Ja, så länge du inte har några bröstarvingar (barn, barnbarn, barnbarnsbarn) så kan du testamentera bort allt du äger till vem eller vilka du vill. Bröstarvingar har dock alltid rätt till sin laglott. Du kan läsa mer om bröstarvingars rätt till laglott här.

 • Ärver gifta alltid varandra?

  Oftast ärver gifta varandra eftersom den efterlevande maken eller makan ärver före deras gemensamma barn. Undantaget är om det finns särkullbarn (barn som inte är deras gemensamma barn). För särkullbarn har rätt genom lag att få ut sin del av arvet genast. Du kan läsa mer om särkullbarns rätt till laglott här.

 • Kan man använda mallar för testamente?

  Det finns en hel del mallar och även enklare onlinetjänster där du kan köpa eller ladda hem en gratis mall på testamente. Med en mall kan du dock aldrig vara säker på att den är juridiskt korrekt och inte heller att den är utformad specifikt efter er vilja. Dessutom är det ingen jurist som granskar testamentet efter att du skrivit in dina önskemål/villkor.

  När du skriver ett testamente genom LegalFriend så frågor vi ett antal frågor - samma frågor som du fått under ett fysiskt möte med en jurist - därefter upprättar en jurist hos oss ett testamente och skickar sedan ut det till dig. Är något oklart eller om du har några frågor så kan du enkelt kostnadsfritt rådgöra med juristen som upprättat ditt testamente. Du kan läsa mer om oss här.

 • Ärvar sambor varandra?

  Nej, sambor ärver inte varandra enligt lag. Det spelar heller ingen roll hur länge ni varit tillsammans eller att ni har gemensamma barn - ni ärver inte varandra ändå. Om ni vill ärva varandra så måste ni skriva ett testamente. Du kan läsa mer om att sambor inte ärver varandra här.

 • Vilket ansvar har LegalFriend?

  Vi garanterar att våra avtal är korrekta och vi har en fulltäckande ansvarsförsäkring. Vi tar ansvar för att den information du ger oss leder till ett avtal som är korrekt enligt samtliga tillämpliga rättskällor – lag, förarbeten, rättspraxis m.m. Eventuell felaktig rådgivning från våra jurister tar vi också ansvar för. Du ansvarar dock själv för att den information du ger oss är korrekt.

 • Kan jag komma i kontakt med en jurist innan jag skriver avtalet?

  Självklart kan du det. Våra jurister finns tillgängliga genom e-post för att besvara dina frågor eller funderingar - så tveka inte att höra av dig till oss.

 • Hur funkar nöjdhetsgarantin?

  Vi på LegalFriend erbjuder våra kunder en nöjdhetsgaranti vid köp av avtal. Denna garanti säkerställer att du som kund ska bli nöjd med ditt köp. För att nöjdhetsgarantin ska gälla behöver du först maila till oss på info@legalfriend.se Därefter försöker en jurist på LegalFriend tillsammans med dig som kund lösa eventuella fel som har inträffat. Är inte felen lösta genom samförstånd kan du som kund inom (20) dagar från köp maila till oss på info@legalfriend.se och och begära en fullständig återbetalning.

 • Hur betalar jag?

  Du betalar alltid säkert på LegalFriend med kredit/bankkort från Mastercard eller Visa.

 • Är det säkert att upprätta avtal hos LegalFriend?

  Vi som jobbar på LegalFriend har lång erfarenhet av juridik. Alla våra jurister har en juristexamen (jur. kand) och är tingsmeriterade i tingsrätt. Vi är alltså väl medvetna om vikten av säkerhet och diskretion vid avtalsskrivande. För oss på LegalFriend är din trygghet en prioritet. Vi tillämpar alltid tystnadsplikt för samtliga av våra kunder och lämnar aldrig ut kunduppgifter till obehöriga. Du kan läsa mer om säkerhet och integritet samt hur vi behandlar dina personuppgifter i vår personuppgiftspolicy.

  För oss är det mycket viktigt att du som kund känner dig trygg och bekväm med det avtal du valt att upprätta. Våra kunder är det viktigaste vi har, därför har vi alltid stor respekt för dig och din situation. Om du är osäker på något är du alltid välkommen att kontakta oss, vi svarar snabbt på dina frågor!

 • Jag har fått mitt avtal, men är inte nöjd.

  Först och främst; vad tråkigt. Då har vi misslyckats. Skriv till oss på info@legalfriend.se och berätta varför du inte är nöjd vad gäller ditt avtal så ska vi göra allt vi kan för att du ska bli nöjd med det. Om du fortfarande inte är nöjd efter det så har du rätt att begära pengarna tillbaka i enlighet med vår nöjdhetsgaranti.

 • Vad är skillnaden med andra avtalstjänster online?

  Hos oss på LegalFriend är det alltid en erfaren jurist med juristexamen och som har erfarenhet från domstol som slutligt granskar ditt avtal. Samma jurist finns dessutom med dig hela vägen efter att du fått ditt avtal och svarar på eventuella frågor. Allt för att du som kund ska vara nöjd.

  Många andra aktörer som erbjuder juridik online använder sig av automatiska script som skickar ut avtalen direkt efter betalning. Oftast finns det heller ingen jurist som granskar avtalet, eller som arbetar på bolaget.

  Om ett avtal inte lever upp till formkraven är avtalet att betrakta som ogiltigt och i vissa fall kan det räcka med att en mening är felformulerad. Därför säkerställer alltid en jurist ett juridiskt korrekt avtal som därmed minskar riskerna för eventuella framtida tvister.

Framtidsfullmakt online på LegalFriend

Skräddarsydda avtal
Alltid granskat och kvalitetssäkrat av jurist

Gåvobrev online på LegalFriend

Fast pris
Alltid fast pris på alla avtal. Ändringar i efterhand är kostnadsfria

LegalFriend jurist online du kan lita på

Nöjdhetsgaranti
Alltid hundra procent nöjd, annars får du pengarna tillbaka

På 15 min skriver du ett juridiskt korrekt testamente. Du betalar tryggt med Klarna i sista steget.

1 395 kr

Börja här