Kontakta oss: info@legalfriend.se

Testamente

1 895 kr
 • Skräddarsytt testamente
 • Erfaren jurist granskar
 • Fast pris & nöjdhetsgaranti
framtidsfullmakt

"Våra testamenten är alltid upprättade och granskade av en erfaren jurist"

Daniel Jonsson
Chefsjurist på LegalFriend
1

Svara på några frågor

Svara på frågorna i vårt avtalsformulär. Betala tryggt och smidigt med Klarna.

2

Jurist upprättar ditt avtal

En erfaren jurist skräddarsyr ditt avtal. Om juristen har fler frågor, blir du kontaktad genom e-post eller telefon.

3

Ditt avtal levereras

Avtalet skickas till dig bifogat via e-post eller som brev på posten.

Allt klart!

bodelningsavtal bodelningsavta sambo, bodelningsavtal gift, bodelningsavtal mall

Nu kan du vara säker på att du har ett juridiskt korrekt avtal upprättat av en jurist.

Varför ska du skriva ett testamente?

Har du en sambo redan eller ska du flytta ihop med någon? För att du ska känna dig trygg och säker med din flytt och framtid är det alltid bra att skriva ett samboavtal.

Har du barn? Vem får behålla boendet vid eventuell separation? Vem är ägare av eventuell bostadsrätt, eller bor ni i gemensam hyresrätt? Hur blir det med fördelningen av möbler vid eventuell separation?

Vi på LegalFriend hjälper dig att skräddarsy samboavtalet digitalt.

Vanliga frågor om testamente

 • Vem är det som skriver mitt samboavtal?

  Du svarar på ett antal frågor genom vårt formulär - samma frågor som en jurist hade ställt till dig vid ett fysiskt möte. Med utgångspunkten i dina svar upprättar sedan en erfaren jurist hos oss på LegalFriend ditt samboavtal. Är det något juristen undrar över, eller något som behöver förtydligas, så kontaktar juristen dig på telefon eller genom e-post.

 • Ärver sambor varandra?

  Sambor äver inte varandra. Det spelar ingen roll om ni har barn tillsammans eller att ni levt tillsammans under en längre tid. Vill ni som sambo ärva varandra så måste ni skriva ett testamente. Du kan läsa mer om sambo och arv här.

 • Är vi sambor?

  Du räknas som sambo när samtliga av de här förutsättningarna är uppfyllda:

  • Du är stadigvarande sammanboende med någon och
  • ni lever i ett parförhållande och
  • ni har ett gemensamt hushåll och
  • ingen av er är gift

  Kom ihåg att alla förutsättningarna ovan måste vara uppfyllda för att man ska räknas som sambo enligt sambolagen.

  Du kan läsa mer om när man räknas som sambo här.

 • Varför behöver man ett samboavtal?

  Ni behöver ett samboavtal om ni inte vill dela lika på bostad och bohag (det vill säga samboegendom) som ni har köpt eller införskaffat genom gemensam användning. Ett exempel är om ni har betalat olika mycket för bostad och bohag.

 • Vad är samboegendom?

  Som samboegendom räknas enligt sambolagen endast gemensam bostad och bohag som införskaffats för gemensamt bruk. Sådant som ni ägt sedan tidigare räknas inte och får behållas av var och en. Vill ni inte dela värdet av bostaden och bohaget lika mellan er vid en eventuell separation behöver ni skriva ett samboavtal.

 • Vad är ett samboavtal?

  Ett samboavtal innebär att samborna genom ett avtal bestämmer hur deras gemensamma bostad och gemensamma saker ska fördelas om de skulle göra slut eller om en av dem skulle avlida. Om samboavtal saknas ska, enligt huvudregeln i sambolagen, värdet av all sambolagen delas lika mellan samborna om samboförhållande skulle ta slut. Det gäller oavsett vem som har betalat för eller äger egendomen.

  Du kan läsa mer om samboavtal här.

 • Måste vi skriva ett samboavtal?

  Ni måste inte skriva ett samboavtal, men i många fall är det smart att göra det. Syftet med ett samboavtal är att helt eller delvis avtala bort vad som sägs i sambolagen, och undanta egendom från att omfattas av sambolagens bestämmelser. Vid en bodelning enligt sambolagen ska all samboegendom delas lika mellan samborna, oavsett vem som har köpt eller äger egendomen. Till samboegendom räknas gemensam bostad och bohag som köpts för gemensam användning.

 • Kan jag prata med en jurist innan jag skriver avtalet?

  Självklart kan du det. Våra jurister finns tillgängliga genom chatt, e-post och snart även telefon för att besvara dina frågor eller funderingar - så tveka inte att höra av dig till oss.

 • Hur funkar nöjdhetsgarantin?

  Vi på LegalFriend erbjuder våra kunder en nöjdhetsgaranti vid köp av avtal. Denna garanti säkerställer att du som kund ska bli nöjd med ditt köp. För att nöjdhetsgarantin ska gälla behöver du först maila till oss på info@legalfriend.se Därefter försöker en jurist på LegalFriend tillsammans med dig som kund lösa eventuella fel som har inträffat. Är inte felen lösta genom samförstånd kan du som kund inom (20) dagar från köp maila till oss på info@legalfriend.se och och begära en fullständig återbetalning.

 • Hur betalar jag?

  Du betalar alltid säkert på LegalFriend med Klarna Checkout där du kan välja att betala direkt med kredit/bankkort via Mastercard, Visa och Amex. Du har också möjlighet till att välja faktura med eller utan delbetalning. Inom kort kommer vi också kunna erbjuda Swish.

 • Är det säkert att upprätta avtal hos LegalFriend?

  Vi som jobbar på LegalFriend har lång erfarenhet av juridik. Alla våra jurister har en juristexamen (jur. kand) och är tingsmeriterade i tingsrätt och har därefter jobbat på advokatbyrå. Vi är alltså väl medvetna om vikten av säkerhet och diskretion vid avtalsskrivande. För oss på LegalFriend är din trygghet en prioritet. Vi tillämpar alltid tystnadsplikt för samtliga av våra kunder och lämnar aldrig ut kunduppgifter till obehöriga. Du kan läsa mer om säkerhet och integritet samt hur vi behandlar dina personuppgifter i vår personuppgiftspolicy.

  För oss är det mycket viktigt att du som kund känner dig trygg och bekväm med det avtal du valt att upprätta. Våra kunder är det viktigaste vi har, därför har vi alltid stor respekt för dig och din situation. Vi anpassar vi alltid avtalen för just dig och dina personliga önskemål. Därför skräddarsyr och anpassar vi alltid avtalen efter dig.

 • Vad är skillnaden med andra avtalstjänster online?

  Hos oss på LegalFriend är det alltid en erfaren jurist med juristexamen och som har erfarenhet från domstol och advokatbyrå som skriver och slutligt granskar ditt avtal - helt skräddarsytt och baserat på din unika situation. Samma jurist finns dessutom med dig hela vägen efter att du fått ditt avtal och svarar på eventuella frågor. Allt för att du som kund ska vara nöjd.

  Många andra aktörer som erbjuder juridik online använder sig av automatiska script som skickar ut avtalen direkt efter betalning. Oftast finns det heller ingen jurist som granskar avtalet, eller som arbetar på bolaget.

  Om ett avtal inte lever upp till formkraven är avtalet att betrakta som ogiltigt och i vissa fall kan det räcka med att en mening är felformulerad. Därför säkerställer alltid en jurist ett juridiskt korrekt avtal som därmed minskar riskerna för eventuella framtida tvister.

framtidsfullmakt

Skräddarsydda avtal
Alltid granskat och kvalitetssäkrat av jurist

gåvobrev

Fast pris
Alltid fast pris på alla avtal. Ändringar i efterhand är kostnadsfria

Nöjdhetsgaranti
Alltid hundra procent nöjd, annars får du pengarna tillbaka

På 15 min skriver du ett juridiskt korrekt testamente. Du betalar tryggt med Klarna i sista steget.

1 895kr

Börja här

Vad tycker våra tidigare kunder?

Våra kunder är det viktigaste vi har. Vi brinner för att leverera trygg och enkel juridik, och vi är bra på det. Ta del av våra recensioner nedan.