Kontakta oss: info@legalfriend.se
Samboavtal online på LegalFriend

Samboavtal

595 kr
 • Skräddarsytt samboavtal
 • Skuldebrev ingår
 • Fast pris & nöjdhetsgaranti

1

Svara på några frågor

Skuldebrev, skuldebrev mall

Svara på frågorna i vårt avtalsformulär. Betala tryggt och smidigt med kort.

2

Upprättning och granskning

Ditt avtal upprättas utifrån dina svar i en mall. En erfaren jurist granskar avtalet. Om juristen har fler frågor, blir du kontaktad genom e-post.

3

Ditt avtal levereras

Avtalet skickas till dig bifogat via e-post.

Allt klart!

bodelningsavtal bodelningsavta sambo, bodelningsavtal gift, bodelningsavtal mall

Nu kan du vara säker på att du har ett juridiskt korrekt avtal granskat av en jurist.

samboavtal

När behövs ett samboavtal?

 • Om ni ska bli sambo eller redan är sambo och vill bestämma på förhand vad som händer med bostad eller ägodelar om ni skulle göra slut.

 • Om ni bor i en bostad som bara ena sambon äger.

 • Om någon har betalat mer pengar på elektronik, möbler eller annat bohag – och vill behålla det om ni skulle göra slut.

 • Om ni har betalat olika mycket i kontantinsats för er bostad (skuldebrev ingår i priset).

Om ni inte vill dela lika på er samboegendom

Om ert förhållande skulle ta slut, och ni inte vill dela lika på er samboegendom så måste ni skriva ett samboavtal.


Lär dig mer om sambojuridik

Vanliga frågor om samboavtal

 • Vem är det som skriver mitt samboavtal?

  Du svarar på ett antal frågor genom vårt formulär - samma frågor som en jurist hade ställt till dig vid ett fysiskt möte. Med utgångspunkten i dina svar upprättar sedan en erfaren jurist hos oss på LegalFriend ditt samboavtal. Är det något juristen undrar över, eller något som behöver förtydligas, så kontaktar juristen dig på telefon eller genom e-post.

 • Ärver sambor varandra?

  Sambor äver inte varandra. Det spelar ingen roll om ni har barn tillsammans eller att ni levt tillsammans under en längre tid. Vill ni som sambo ärva varandra så måste ni skriva ett testamente. Du kan läsa mer om sambo och arv här.

 • Är vi sambor?

  Du räknas som sambo när samtliga av de här förutsättningarna är uppfyllda:

  • Du är stadigvarande sammanboende med någon och
  • ni lever i ett parförhållande och
  • ni har ett gemensamt hushåll och
  • ingen av er är gift

  Kom ihåg att alla förutsättningarna ovan måste vara uppfyllda för att man ska räknas som sambo enligt sambolagen.

  Du kan läsa mer om när man räknas som sambo här.

 • Varför behöver man ett samboavtal?

  Ni behöver ett samboavtal om ni inte vill dela lika på bostad och bohag (det vill säga samboegendom) som ni har köpt eller införskaffat genom gemensam användning. Ett exempel är om ni har betalat olika mycket för bostad och bohag.

 • Vad är samboegendom?

  Som samboegendom räknas enligt sambolagen endast gemensam bostad och bohag som införskaffats för gemensamt bruk. Sådant som ni ägt sedan tidigare räknas inte och får behållas av var och en. Vill ni inte dela värdet av bostaden och bohaget lika mellan er vid en eventuell separation behöver ni skriva ett samboavtal.

 • Vad är ett samboavtal?

  Ett samboavtal innebär att samborna genom ett avtal bestämmer hur deras gemensamma bostad och gemensamma saker ska fördelas om de skulle göra slut eller om en av dem skulle avlida. Om samboavtal saknas ska, enligt huvudregeln i sambolagen, värdet av all sambolagen delas lika mellan samborna om samboförhållande skulle ta slut. Det gäller oavsett vem som har betalat för eller äger egendomen.

  Du kan läsa mer om samboavtal här.

 • Måste vi skriva ett samboavtal?

  Ni måste inte skriva ett samboavtal, men i många fall är det smart att göra det. Syftet med ett samboavtal är att helt eller delvis avtala bort vad som sägs i sambolagen, och undanta egendom från att omfattas av sambolagens bestämmelser. Vid en bodelning enligt sambolagen ska all samboegendom delas lika mellan samborna, oavsett vem som har köpt eller äger egendomen. Till samboegendom räknas gemensam bostad och bohag som köpts för gemensam användning.

 • Kan jag komma i kontakt med en jurist innan jag skriver avtalet?

  Självklart kan du det. Våra jurister finns tillgängliga genom e-post för att besvara dina frågor eller funderingar - så tveka inte att höra av dig till oss.

 • Hur funkar nöjdhetsgarantin?

  Vi på LegalFriend erbjuder våra kunder en nöjdhetsgaranti vid köp av avtal. Denna garanti säkerställer att du som kund ska bli nöjd med ditt köp. För att nöjdhetsgarantin ska gälla behöver du först maila till oss på info@legalfriend.se Därefter försöker en jurist på LegalFriend tillsammans med dig som kund lösa eventuella fel som har inträffat. Är inte felen lösta genom samförstånd kan du som kund inom (20) dagar från köp maila till oss på info@legalfriend.se och och begära en fullständig återbetalning.

 • Hur betalar jag?

  Du betalar alltid säkert på LegalFriend med kredit/bankkort från Mastercard eller Visa.

 • Är det säkert att upprätta avtal hos LegalFriend?

  Vi som jobbar på LegalFriend har lång erfarenhet av juridik. Alla våra jurister har en juristexamen (jur. kand) och är tingsmeriterade i tingsrätt. Vi är alltså väl medvetna om vikten av säkerhet och diskretion vid avtalsskrivande. För oss på LegalFriend är din trygghet en prioritet. Vi tillämpar alltid tystnadsplikt för samtliga av våra kunder och lämnar aldrig ut kunduppgifter till obehöriga. Du kan läsa mer om säkerhet och integritet samt hur vi behandlar dina personuppgifter i vår personuppgiftspolicy.

  För oss är det mycket viktigt att du som kund känner dig trygg och bekväm med det avtal du valt att upprätta. Våra kunder är det viktigaste vi har, därför har vi alltid stor respekt för dig och din situation. Om du är osäker på något är du alltid välkommen att kontakta oss, vi svarar snabbt på dina frågor!

 • Vad är skillnaden med andra avtalstjänster online?

  Hos oss på LegalFriend är det alltid en erfaren jurist med juristexamen och som har erfarenhet från domstol som slutligt granskar ditt avtal. Samma jurist finns dessutom med dig hela vägen efter att du fått ditt avtal och svarar på eventuella frågor. Allt för att du som kund ska vara nöjd.

  Många andra aktörer som erbjuder juridik online använder sig av automatiska script som skickar ut avtalen direkt efter betalning. Oftast finns det heller ingen jurist som granskar avtalet, eller som arbetar på bolaget.

  Om ett avtal inte lever upp till formkraven är avtalet att betrakta som ogiltigt och i vissa fall kan det räcka med att en mening är felformulerad. Därför säkerställer alltid en jurist ett juridiskt korrekt avtal som därmed minskar riskerna för eventuella framtida tvister.

Framtidsfullmakt online på LegalFriend

Skräddarsydda avtal
Alltid granskat och kvalitetssäkrat av jurist

Gåvobrev online på LegalFriend

Fast pris
Alltid fast pris på alla avtal. Ändringar i efterhand är kostnadsfria

LegalFriend jurist online du kan lita på

Nöjdhetsgaranti
Alltid hundra procent nöjd, annars får du pengarna tillbaka

På 15 min skriver du ett juridiskt korrekt samboavtal. Du betalar tryggt med Klarna i sista steget.

595 kr

Börja här