Kontakta oss: info@legalfriend.se

Om LegalFriend

LegalFriend är en personlig internetbaserad juristbyrå som gör vardagsjuridiken lite enklare för dig. Våra erfarna jurister läser igenom dina avtal innan det skickas till dig för att kontrollera att allt blir juridiskt korrekt.

Varje person och situation är unik, därför skräddarsys ditt avtal i våra mallar utifrån dina svar på ett par frågor du fyller i på hemsidan. Våra jurister svarar snabbt på dina frågor via e-post och du kan självklart göra ändringar i avtalet i efterhand. Med vår nöjdhetsgaranti kan du känna dig helt trygg om du inte skulle vara nöjd.

Adress & organisationsnummer

Avtalsmallar Sverige AB
Brännerigatan 5,
116 38 Stockholm
Organisationsnummer:
556849-2689
Styrelens säte:
Stockholm

 


 

 

Vi är LegalFriend

Det är vi som hjälper dig med ditt avtal. Vi svarar gärna på dina frågor och vi upprättar och granskar alltid ditt avtal innan vi skickar det till dig så du kan känna dig helt trygg med att du fått ett juridiskt korrekt avtal. Våra jurister är erfarna med svensk juristexamen och genomförd tingstjänstgöring vid domstol. 

Vanliga frågor om LegalFriend

 • Vilket ansvar har LegalFriend?

  Vi garanterar att våra avtal är korrekta och vi har en fulltäckande ansvarsförsäkring. Vi tar ansvar för att den information du ger oss leder till ett avtal som är korrekt enligt samtliga tillämpliga rättskällor – lag, förarbeten, rättspraxis m.m. Eventuell felaktig rådgivning från våra jurister tar vi också ansvar för. Du ansvarar dock själv för att den information du ger oss är korrekt.

 • Kan jag komma i kontakt med en jurist innan jag skriver avtalet?

  Självklart kan du det. Våra jurister finns tillgängliga genom e-post för att besvara dina frågor eller funderingar - så tveka inte att höra av dig till oss.

 • Hur funkar nöjdhetsgarantin?

  Vi på LegalFriend erbjuder våra kunder en nöjdhetsgaranti vid köp av avtal. Denna garanti säkerställer att du som kund ska bli nöjd med ditt köp. För att nöjdhetsgarantin ska gälla behöver du först maila till oss på info@legalfriend.se Därefter försöker en jurist på LegalFriend tillsammans med dig som kund lösa eventuella fel som har inträffat. Är inte felen lösta genom samförstånd kan du som kund inom (20) dagar från köp maila till oss på info@legalfriend.se och och begära en fullständig återbetalning.

 • Hur betalar jag?

  Du betalar alltid säkert på LegalFriend med kredit/bankkort från Mastercard eller Visa.

 • Är det säkert att upprätta avtal hos LegalFriend?

  Vi som jobbar på LegalFriend har lång erfarenhet av juridik. Alla våra jurister har en juristexamen (jur. kand) och är tingsmeriterade i tingsrätt. Vi är alltså väl medvetna om vikten av säkerhet och diskretion vid avtalsskrivande. För oss på LegalFriend är din trygghet en prioritet. Vi tillämpar alltid tystnadsplikt för samtliga av våra kunder och lämnar aldrig ut kunduppgifter till obehöriga. Du kan läsa mer om säkerhet och integritet samt hur vi behandlar dina personuppgifter i vår personuppgiftspolicy.

  För oss är det mycket viktigt att du som kund känner dig trygg och bekväm med det avtal du valt att upprätta. Våra kunder är det viktigaste vi har, därför har vi alltid stor respekt för dig och din situation. Om du är osäker på något är du alltid välkommen att kontakta oss, vi svarar snabbt på dina frågor!

 • Hur funkar LegalFriend?

  Att köpa ett avtal på LegalFriend är enkelt. Under "Våra avtal" har vi listat samtliga våra avtal. Välj det avtal som passar dig.

  Därefter ombeds du svara på ett antal frågor. Betala därefter tryggt med Klarna.

  Baserat på dina svar så upprättar en erfaren jurist avtalet utifrån dina svar. Avtalet skickas därefter till dig genom e-post inom 48 timmar. Om något inte skulle stämma så korrigerar vi det kostnadsfritt i 14 dagar.

 • Jag har fått mitt avtal, men är inte nöjd.

  Först och främst; vad tråkigt. Då har vi misslyckats. Skriv till oss på info@legalfriend.se och berätta varför du inte är nöjd vad gäller ditt avtal så ska vi göra allt vi kan för att du ska bli nöjd med det. Om du fortfarande inte är nöjd efter det så har du rätt att begära pengarna tillbaka i enlighet med vår nöjdhetsgaranti.

 • Måste jag skriva avtalet online?

  För tillfället erbjudet vi endast avtal online. Om det behövs ytterligare information kontakter vi dig via e-post.

 • Ändringar i mitt avtal efter att jag köpt det?

  Har du färdigställt ditt avtal och kommer på att du behöver göra ändringar i efterhand går det alldeles utmärkt. Du har alltid kostnadsfri ändringsrätt i 14 dagar. Hör av dig till info@legalfriend.se så ordnar vi det.

 • Vad är skillnaden med andra avtalstjänster online?

  Hos oss på LegalFriend är det alltid en erfaren jurist med juristexamen och som har erfarenhet från domstol som slutligt granskar ditt avtal. Samma jurist finns dessutom med dig hela vägen efter att du fått ditt avtal och svarar på eventuella frågor. Allt för att du som kund ska vara nöjd.

  Många andra aktörer som erbjuder juridik online använder sig av automatiska script som skickar ut avtalen direkt efter betalning. Oftast finns det heller ingen jurist som granskar avtalet, eller som arbetar på bolaget.

  Om ett avtal inte lever upp till formkraven är avtalet att betrakta som ogiltigt och i vissa fall kan det räcka med att en mening är felformulerad. Därför säkerställer alltid en jurist ett juridiskt korrekt avtal som därmed minskar riskerna för eventuella framtida tvister.

Villkor & policy

Våra allmänna villkor och policys gäller för all trafik på legalfriend.se och dess undersidor. Du hittar våra fullständiga allmänna villkor, cookiepolicy och integritetspolicy på länken nedan.

Läs våra villkor & policy här.