Kontakta oss: info@legalfriend.se
Äktenskapsförord online på LegalFriend

Äktenskapsförord

995 kr
 • Skräddarsytt för er
 • Fast pris
 • Nöjdhetsgaranti

1

Svara på några frågor

Skuldebrev, skuldebrev mall

Svara på frågorna i vårt avtalsformulär. Betala tryggt och smidigt med kort.

2

Upprättning och granskning

Ditt avtal upprättas utifrån dina svar i en mall. En erfaren jurist granskar avtalet. Om juristen har fler frågor, blir du kontaktad genom e-post.

3

Ditt avtal levereras

Avtalet skickas till dig bifogat via e-post.

Allt klart!

bodelningsavtal bodelningsavta sambo, bodelningsavtal gift, bodelningsavtal mall

Nu kan du vara säker på att du har ett juridiskt korrekt avtal granskat av en jurist.

Tips till blivande eller äkta makar

 • Om ni ska gifta er, eller redan är gifta, och vill bestämma på förhand vad som ska hända med era tillgångar så måste ni skriva ett äktenskapsförord

 • Prata på förhand igenom med din partner om vad som är viktigt för er och hur ni vill lägga upp ert äktenskapsförord.

 • Låt en erfaren jurist upprätta och granska äktenskapsförordet. Det går att skriva själv, men det är inte alls säkert att det blir rätt.

Formkrav för äktenskapsförord

Det finns vissa formkrav för att ett äktenskapsförord ska vara giltigt. Bland annat måste äktenskapsförordet registreras hos Skatteverket.


Lär dig mer om äktenskapsförord

Vanliga frågor om äktenskapsförord

 • Vad är enskild egendom?

  Enskild egendom är saker eller tillgångar som inte ska ingå i den "gemensamma potten" om ert äktenskap skulle upplösas. Antigen genom att ni skiljer er eller genom att en av er går bort.

  Inga av era saker eller tillgångar blir automatiskt enskild egendom, utan ni måste bestämma vad som ska vara enskild egendom i ett äktenskapsförord.

  Ni kan läsa mer vad enskild egendom är här.

 • Måste vi registrera äktenskapsförordet?

  Ja, ni måste registrera äktenskapsförordet för att det ska vara giltigt. Äktenskapsförordet ska registreras hos Skatteverket. Du kan läsa mer här om hur ett äktenskapsförord blir giltigt.

 • Vad är ett äktenskapsförord?

  Ett äktenskapsförord är ett avtal mellan dig och den du ska gifta dig där ni på förhand bestämmer vad som ska hända med er egendom om ni i framtiden skulle skilja er, eller om någon av er skulle gå bort och äktenskapet då skulle upplösas. I äktenskapsförordet bestämmer ni hur vissa (eller alla) av era tillgångar ska vara ena makens enskilda egendom och därmed inte delas på hälften vid en bodelning om ert äktenskap tar slut. Läs mer här om vad ett äktenskaförord är här.

 • När är ett äktenskapsförord giltigt?

  Ett äktenskapsförord blir giltigt när det är skriftligt, är daterat och när båda makarna har undertecknat äktenskapsförordet. Efter att äktenskapsförordet är undertecknat och makarna undertecknat det så ska äktenskapsförordet registreras hos Skatteverket. Om makarna upprättar äktenskapsförordet under tiden de är gifta så blir det giltigt den dagen det kommer in till Skatteverket. Om äktenskapsförordet upprättas mellan blivande makar så gäller det däremot från äktenskapets ingående, om det ges in till Skatteverket inom en månad från det att äktenskapet har ingåtts. Läs mer här om hur ett äktenskapsförord blir giltigt.

 • Kan vi skriva ett äktenskapsförord i efterhand?
  Ja, det funkar utmärkt att skriva ett äktenskapsförord i efterhand. Du kan lära dig mer om äktenskapsförord här.
 • Kan en bostadsrätt vara enskild egendom?

  Ja, en bostadsrätt kan göras till enskild egendom genom ett äktenskapsförord. Bostadsrätten kommer då inte att bodelas (delas på) om ni skulle skilja er eller om en av er skulle gå bort.

  Om ni inte har gjort bostadsrätten till enskild egendom genom ett äktenskapsförord så kommer den att utgöra s.k. giftorättsgods och ska då vara föremål för en bodelning (delas på).

 • Kan jag komma i kontakt med en jurist innan jag skriver avtalet?

  Självklart kan du det. Våra jurister finns tillgängliga genom e-post för att besvara dina frågor eller funderingar - så tveka inte att höra av dig till oss.

 • Hur funkar nöjdhetsgarantin?

  Vi på LegalFriend erbjuder våra kunder en nöjdhetsgaranti vid köp av avtal. Denna garanti säkerställer att du som kund ska bli nöjd med ditt köp. För att nöjdhetsgarantin ska gälla behöver du först maila till oss på info@legalfriend.se Därefter försöker en jurist på LegalFriend tillsammans med dig som kund lösa eventuella fel som har inträffat. Är inte felen lösta genom samförstånd kan du som kund inom (20) dagar från köp maila till oss på info@legalfriend.se och och begära en fullständig återbetalning.

 • Hur betalar jag?

  Du betalar alltid säkert på LegalFriend med kredit/bankkort från Mastercard eller Visa.

 • Är det säkert att upprätta avtal hos LegalFriend?

  Vi som jobbar på LegalFriend har lång erfarenhet av juridik. Alla våra jurister har en juristexamen (jur. kand) och är tingsmeriterade i tingsrätt. Vi är alltså väl medvetna om vikten av säkerhet och diskretion vid avtalsskrivande. För oss på LegalFriend är din trygghet en prioritet. Vi tillämpar alltid tystnadsplikt för samtliga av våra kunder och lämnar aldrig ut kunduppgifter till obehöriga. Du kan läsa mer om säkerhet och integritet samt hur vi behandlar dina personuppgifter i vår personuppgiftspolicy.

  För oss är det mycket viktigt att du som kund känner dig trygg och bekväm med det avtal du valt att upprätta. Våra kunder är det viktigaste vi har, därför har vi alltid stor respekt för dig och din situation. Om du är osäker på något är du alltid välkommen att kontakta oss, vi svarar snabbt på dina frågor!

 • Hur funkar LegalFriend?

  Att köpa ett avtal på LegalFriend är enkelt. Under "Våra avtal" har vi listat samtliga våra avtal. Välj det avtal som passar dig.

  Därefter ombeds du svara på ett antal frågor. Betala därefter tryggt med Klarna.

  Baserat på dina svar så upprättar en erfaren jurist avtalet utifrån dina svar. Avtalet skickas därefter till dig genom e-post inom 48 timmar. Om något inte skulle stämma så korrigerar vi det kostnadsfritt i 14 dagar.

 • Jag har fått mitt avtal, men är inte nöjd.

  Först och främst; vad tråkigt. Då har vi misslyckats. Skriv till oss på info@legalfriend.se och berätta varför du inte är nöjd vad gäller ditt avtal så ska vi göra allt vi kan för att du ska bli nöjd med det. Om du fortfarande inte är nöjd efter det så har du rätt att begära pengarna tillbaka i enlighet med vår nöjdhetsgaranti.

Framtidsfullmakt online på LegalFriend

Skräddarsydda avtal
Alltid granskat och kvalitetssäkrat av jurist

Gåvobrev online på LegalFriend

Fast pris
Alltid fast pris på alla avtal. Ändringar i efterhand är kostnadsfria

LegalFriend jurist online du kan lita på

Nöjdhetsgaranti
Alltid hundra procent nöjd, annars får du pengarna tillbaka

På 15 min skriver du ett juridiskt korrekt äktenskapsförord. Du betalar tryggt med Klarna i sista steget.

995 kr

Börja här