Kontakta oss: info@legalfriend.se
bodelningsavtal bodelningsavta sambo, bodelningsavtal gift, bodelningsavtal mall

Bodelningsavtal

1 595 kr
 • För sambor eller gifta
 • Skräddarsytt bodelningsavtal
 • Fast pris & nöjdhetsgaranti

1

Svara på några frågor

Skuldebrev, skuldebrev mall

Svara på frågorna i vårt avtalsformulär. Betala tryggt och smidigt med kort.

2

Upprättning och granskning

Ditt avtal upprättas utifrån dina svar i en mall. En erfaren jurist granskar avtalet. Om juristen har fler frågor, blir du kontaktad genom e-post.

3

Ditt avtal levereras

Avtalet skickas till dig bifogat via e-post.

Allt klart!

bodelningsavtal bodelningsavta sambo, bodelningsavtal gift, bodelningsavtal mall

Nu kan du vara säker på att du har ett juridiskt korrekt avtal granskat av en jurist.

bodelningsavtal, bodelningsavtal mall, bodelningsavtal sambo, bodelningsavtal gifta

Tips till er som ska skriva ett bodelningsavtal

Ett bodelningsavtal är ett juridiskt avtal där ni tillsammans delar upp era tillgångar och skulder. Bodelningsavtalet måste vara skriftligt och undertecknas av båda.

 • Ofta kräver banken ett bodelningsavtal för att ni ska kunna ta nya bolån. Det gäller både för sambor och gifta.

 • Ska ni skilja er? Vi rekommenderar alltid att skriva ett bodelningsavtal i nära anslutning till skilsmässan, annars finns det en risk för att en make eller maka flera år senare kräver att en bodelning ska genomföras. Rätten att kräva en bodelning finns kvar lång tid efter en skilsmässa.

 • Låt en erfaren jurist upprätta och granska ert bodelningsavtal. Det går att skriva själv, men det är klurigt och inte alls säkert att det blir rätt. Risken är dessvärre stor att ena parten i efterhand kommer att klandra bodelningen.


Lär dig mer om juridiken kring bodelning här

Vanliga frågor om bodelningsavtal

 • Hur värderar vi våra tillgångar inför en bodelning?

  Om det gäller en bostadsrätt eller fastighet så rekommenderar vi att ni tar kontakt med flertalet mäklarfirmor och räknar ut ett snittvärde utifrån det mäklarna redovisar till er. För övrigt lösöre går det bra att kika på Blocket och se vilket marknadsvärde produkten har.

 • Behöver vi ta med alla småsaker i bodelningsavtalet?

  Nej det behövs inte, det går bra att göra upp småsakerna i godo, men att reglera det ni vill i bodelningsavtalet.

 • Är det ett krav att skriva bodelningsavtal vid skilsmässa?

  Ja, ett skriftligt bodelningsavtal måste göras vid en bodelning för att bodelningen ska vara giltig. Det är inget krav på att ni måste registrera bodelningsavtalet. Det finns dock möjlighet att registrera bodelningsavtalet hos Skatteverket.

 • Måste man registrera ett bodelningsavtal?
  Om ni är sambor så ska ni inte anmäla en bodelning till Skatteverket. Däremot kan ni registrera ert bodelningsavtal, om ni vill. Är ni gifta, och vill göra en bodelning under pågående äktenskap så ska det registreras till Skatteverket. Det är ett krav för att kunna påbörja bodelningen. Därefter har ni även möjlighet att registrera bodelningsavtalet hos Skatteverket. Du hittar mer information om registrering av bodelning och bodelningsavtal på Skatteverkets hemsida.
 • Varför ska du inte använda mallar till bodelningsavtal?

  Vi rekommenderar inte att ni använder mallar till bodelningsavtal. Det finns flertalet mallar på internet, vissa kostar pengar medans vissa är gratis. Problemet med mallar är ni inte kan vara säkra på att mallen passar just er situation. Om det är en gratismall så ansvarar heller inte företaget som lagt ut mallen för eventuella brister eller fel i mallen.

  Hos LegalFriend så skräddarsyr vi ert bodelningsavtal baserat på ett antal frågor ni får svara på. En erfaren jurist upprättar och granskar ert bodelningsavtal och finns tillänglig för eventuella frågor, kostnadsfritt.

 • Vilket ansvar har LegalFriend?

  Vi garanterar att våra avtal är korrekta och vi har en fulltäckande ansvarsförsäkring. Vi tar ansvar för att den information du ger oss leder till ett avtal som är korrekt enligt samtliga tillämpliga rättskällor – lag, förarbeten, rättspraxis m.m. Eventuell felaktig rådgivning från våra jurister tar vi också ansvar för. Du ansvarar dock själv för att den information du ger oss är korrekt.

 • Kan jag komma i kontakt med en jurist innan jag skriver avtalet?

  Självklart kan du det. Våra jurister finns tillgängliga genom e-post för att besvara dina frågor eller funderingar - så tveka inte att höra av dig till oss.

 • Hur funkar nöjdhetsgarantin?

  Vi på LegalFriend erbjuder våra kunder en nöjdhetsgaranti vid köp av avtal. Denna garanti säkerställer att du som kund ska bli nöjd med ditt köp. För att nöjdhetsgarantin ska gälla behöver du först maila till oss på info@legalfriend.se Därefter försöker en jurist på LegalFriend tillsammans med dig som kund lösa eventuella fel som har inträffat. Är inte felen lösta genom samförstånd kan du som kund inom (20) dagar från köp maila till oss på info@legalfriend.se och och begära en fullständig återbetalning.

 • Hur betalar jag?

  Du betalar alltid säkert på LegalFriend med kredit/bankkort från Mastercard eller Visa.

 • Är det säkert att upprätta avtal hos LegalFriend?

  Vi som jobbar på LegalFriend har lång erfarenhet av juridik. Alla våra jurister har en juristexamen (jur. kand) och är tingsmeriterade i tingsrätt. Vi är alltså väl medvetna om vikten av säkerhet och diskretion vid avtalsskrivande. För oss på LegalFriend är din trygghet en prioritet. Vi tillämpar alltid tystnadsplikt för samtliga av våra kunder och lämnar aldrig ut kunduppgifter till obehöriga. Du kan läsa mer om säkerhet och integritet samt hur vi behandlar dina personuppgifter i vår personuppgiftspolicy.

  För oss är det mycket viktigt att du som kund känner dig trygg och bekväm med det avtal du valt att upprätta. Våra kunder är det viktigaste vi har, därför har vi alltid stor respekt för dig och din situation. Om du är osäker på något är du alltid välkommen att kontakta oss, vi svarar snabbt på dina frågor!

 • Jag har fått mitt avtal, men är inte nöjd.

  Först och främst; vad tråkigt. Då har vi misslyckats. Skriv till oss på info@legalfriend.se och berätta varför du inte är nöjd vad gäller ditt avtal så ska vi göra allt vi kan för att du ska bli nöjd med det. Om du fortfarande inte är nöjd efter det så har du rätt att begära pengarna tillbaka i enlighet med vår nöjdhetsgaranti.

 • Ändringar i mitt avtal efter att jag köpt det?

  Har du färdigställt ditt avtal och kommer på att du behöver göra ändringar i efterhand går det alldeles utmärkt. Du har alltid kostnadsfri ändringsrätt i 14 dagar. Hör av dig till info@legalfriend.se så ordnar vi det.

 • Vad är skillnaden med andra avtalstjänster online?

  Hos oss på LegalFriend är det alltid en erfaren jurist med juristexamen och som har erfarenhet från domstol som slutligt granskar ditt avtal. Samma jurist finns dessutom med dig hela vägen efter att du fått ditt avtal och svarar på eventuella frågor. Allt för att du som kund ska vara nöjd.

  Många andra aktörer som erbjuder juridik online använder sig av automatiska script som skickar ut avtalen direkt efter betalning. Oftast finns det heller ingen jurist som granskar avtalet, eller som arbetar på bolaget.

  Om ett avtal inte lever upp till formkraven är avtalet att betrakta som ogiltigt och i vissa fall kan det räcka med att en mening är felformulerad. Därför säkerställer alltid en jurist ett juridiskt korrekt avtal som därmed minskar riskerna för eventuella framtida tvister.

Framtidsfullmakt online på LegalFriend

Skräddarsydda avtal
Alltid granskat och kvalitetssäkrat av jurist

Gåvobrev online på LegalFriend

Fast pris
Alltid fast pris på alla avtal. Ändringar i efterhand är kostnadsfria

LegalFriend jurist online du kan lita på

Nöjdhetsgaranti
Alltid hundra procent nöjd, annars får du pengarna tillbaka

På 15 min skriver ni ett juridiskt korrekt bodelningsavtal. Du betalar tryggt med Klarna i sista steget.

1 795 kr

Börja här